SOMA logoSOMA Scandinavia


Links og referencer


Find mere information om den videnskabelige forskning om psykedelisk psykoterapi og medicin

Her kan du finde referencer til videnskabelig litteratur, igangværende undersøgelser m.m.

Videnskabelige publikationer På SOMA’s webside har vi valgt i det væsentligt blot at fortælle om konklusionerne fra de videnskabelige undersøgelser af psykedelisk psykoterapi. Hvis du vil læse de originale videnskabelige publikationer, så kan du finde frem til dem ved hjælp af de nedenstående links.
Igangværende undersøgelser Der er på nuværende tidspunkt et stort antal igangværende undersøgelser. Mange af dem vil du kunne opspore med disse links.
En smule overvældende, måske? Mængden af udviklingsarbejde, videnskabelige undersøgelser, kliniske afprøvninger og øvrige aktiviteter omkring psykedelisk medicin og psykoterapi vil måske komme som en overraskelse for nogle. Emnet har været så tabuiseret, at dette forskningsfelt relativt ubemærket har kunnet vokse sig så stort, som det er i dag. Hvis du klikker dig igennem de nedenstående links, så kan du hurtigt få en fornemmelse af det overraskende omfang af den videnskabelige produktion omkring psykedelisk medicin og psykoterapi. Vores links peger kun på toppen af isbjerget. Der er faglige selskaber og aktiviteter i alle vestlige lande.

Akademiske forskningscentre for psykedelisk terapi og medicin

Imperial College London Centre for Psychedelic Research, UK
https://www.imperial.ac.uk/psychedelic-research-centre/
Johns Hopkins University Center for Psychedelic and Consciousness Research, USA
https://hopkinspsychedelic.org
University of California Berkerley Center for the Science of Psychedelics, USA
https://bcsp.berkeley.edu
University of Basel, Psychopharmacology Research Group, Schweitz. Schweitz er formentlig det eneste land, hvor der med myndighedernes accept er foregået psykedelisk psykoterapi og forskning nogenlunde ubrudt siden 1950’erne. Den schweiziske forskning har primært været foretaget på universiteterne i Basel og Zürich.
https://www.unispital-basel.ch/ueber-uns/bereiche/medizin/kliniken-institute-abteilungen/klinische-pharmakologie-toxikologie/lehre-forschung/forschung/psychopharmacology-research/

Non-profit forsknings- og videncentre

MAPS - Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies Særlig fokus på behandlingen af PTSD (Post Traumatisk Stress Syndrom) med MDMA som den psykedeliske medicin.
https://maps.org
https://mdmaptsd.org
Heffter Research Institute
https://www.heffter.org
Beckley Foundation Ledet af Amanda Fielding.
https://www.beckleyfoundation.org
Usona Institute Særlig fokus på anvendelsen af psilocybin i behandling af depression og andre psykiske lidelser.
https://www.usonainstitute.org/
Mind Medicine Australia
https://mindmedicineaustralia.org

I Danmark

Psykedelisk samfund
https://psykedelisksamfund.dk
Netværk for psykedelisk forskning En forening hvis formål er at styrke den danske psykedeliske forskning.
https://psykedeliskforskning.dk/
Rigshospitalet’s Neurobiology Research Unit Den psykedeliske forskning på Rigshospitalet fokuserer på psilocybin. Der foregår både kliniske forsøg med behandlinger og grundforskning om psilocybins virkninger i hjernen (med fokus på 5-HT2A serotoninreceptorerne).
https://nru.dk
Aalborg Universitet På Aalborg Universitet skal der gennemføres kliniske afprøvninger af psilocybin til behandling af depression. Der foregår næsten identiske afprøvninger på universitetshospitaler i en række andre lande - organiseret og delfinansieret af en privatejet, kommerciel virksomhed, der har til hensigt at erhverve sig visse enerettigheder i forbindelse med denne type behandlinger.
https://vbn.aau.dk/da/clippings/aalborg-universitetshospital-skal-forsørge-at-behandle-angst-og-d

Databaser

På disse databaser kan du bl.a. søge efter forskning omkring bestemte former for psykedelisk medicin og/eller bestemte diagnoser. Du kan lave forskellige afgrænsninger af søgningerne.
U.S. National Library of Medicine’s database over videnskabelige publikationer Der er et overvældende antal videnskabelige publikationer om psykedelisk terapi og medicin. Derfor bør man forsøge at afgrænse søgningerne.
Hvis du kun “får lov til” at læse artiklens abstract, så kan du forsøge at google’ artiklens titel. På den måde kan du i reglen finde en anden webside, hvor man har mulighed for at læse hele artiklen.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Google Scholar Benyt søgeord til at finde frem til de artikler, der interesserer dig.
http://scholar.google.com
U.S. National Library of Medicine’s database over kliniske afprøvninger I denne database kan du finde henvisninger til de fleste af de igangværende, planlagte og afsluttede kliniske afprøvninger af psykedelisk psykoterapi og medicin. Her kan du bl.a. afgrænse ved at søge på navnet på den psykedeliske medicin og den diagnose, som man forsøger at behandle i de pågældende kliniske afprøvninger.
https://clinicaltrials.gov
WHO’s International Clinical Trials Registry Platform
https://who.int/ictrp

YouTube har tusindvis af foredrag om psykedelisk psykoterapi og medicin

Der er et stort antal video’er om psykedelisk psykoterapi og medicin på YouTube. Brug søgefunktionen i YouTube for at finde de emner, der interesserer dig.
Den faglige kvalitet i YouTube’s videoer om psykedelisk psykoterapi og medicin er (mildt sagt) stærkt svingende. Heldigvis kan du ved hjælp af de ovenstående links hurtigt finde frem til navnene på nogle af de mange interessante og begavede foredragsholdere.
Stacks Image 2110

SOMA SCANDINAVIA


En forening til udbredelse af kendskabet til psykedelisk psykoterapi

ObscureMyEmail